Skip to content

Kotiutumista Hollantiin

Kotiutumista Hollantiin

 

Kokeilun vuoksi teksti tällä kertaa Suomeksi! Äiti ja pari muuta ainakin tykkää..

(Also in English below)

Ensimmäiset pari viikkoa Hollannissa on nyt takana ja alkaa pikkuhiljaa tuntua kotoisalta. En hermoillut turhan paljoa Hollannissa asumista, onhan tää nyt lähimpänä Suomea kulttuurillisesti kuin mikään aikaisempi pidempi reissuni. Myöskään mitään paperisotaa ei täällä kertaa tarvinnut suorittaa. Mutta silti, ihan mahtavaa olla taas uudessa maassa ja uusien haasteiden edessä!

Asun siis opiskelija-asuntolassa Arnhemissa. Asunto on muuten todella hieno ja uusi, mutta täällä saa sisällä ollessakin pukea pari villapaitaa päälle että tarkenee ja kynttilät saa palaa tauotta. On meillä toki lämmönsäädin, mutta sekin lämmittää vain lattian. Toivon ja oletan että tää muuttuu kun sääkin lämpenee.

Arnhem Opiskelija-asunto

Arnhem Opiskelija-asunto

Muutoin kotiutuminen asuntoon ja uuteen kaupunkiin on mennyt hyvin. Asuntola sijaitsee ihan juna-aseman ja bussipysäkkien vieressä, ja keskustan ostos- ja kävelykadut on parin kulman takana. Arkkitehtuuri on täällä ihanaa! Kaupunki on kuin pienoisversio Amsterdamista (miinus kanaalit), pieniä sieviä kerrostaloja vierekkäin ja pikkuputiikkeja katutasossa. Ihania kahviloita, ravintoloita ja leipomoita löytyy joka kulmalta. Keskusta muistuttaa pikkusen myös Porvoon vanhaa kaupunkia, 10 kertaa isompana vain. Nollakeli ja talvinen harmaus ei tosin edusta tätäkään kaupunkia, mutta keväämmällä kadut herää varmasti uudella tavalla eloon.

Arnhem

Hintataso on täällä hyvin lähellä Suomen hintoja, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Lauantaina käytiin muutamien muiden vaihtareiden kanssa testaamassa paikallisten suosiossa oleva ”nopea italialainen” ravintola, Happy Italy. Ruokia ei ainakaan ollut hinnoilla pilattu, kuuden hengen ruoat ja juomat teki yhteensä 55e. Muualla hinnat ei ole ehkä ihan noin alhaalla, mutta silti alempana kuin Suomessa. Varsinkaan alkoholijuomien hinnat ei paljoa päätä huimaa (3e viinipullot lähikaupassa ♥). Ruoan taso on taas sitten oma lukunsa, joka paikassa on pitkälti frittiruokaa ja juusto- ja kermatuotteet on aika isossa osassa ruokia. Onneksi löysin jo kuntosalin ja pääsen pikkuhiljaa jonkinlaiseen treenirytmiin. Myös 3km/suunta pyöräilyä kouluun tekee ihan hyvää!

Arnhem pyöräily

Mä jatkan iltapäivää avaamalla koulukirjat ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen. Hyvää alkuviikkoa kaikille!

P.S. Olis kiva kuulla myös että kuinka moni lukis tätä jatkossakin mielummin suomeksi kirjoitettuna!

And in English:

First two weeks in Holland are now past and it starts slowly feel like home. I didn’t stress too much about living in Holland. After all, it is culturally closest to Finland than any other long-term traveling that I have done. And also I didn’t have to go through any major paper work this time. But still, it feels good to be in new country again, with new challenges!

So, I live in a student complex in Arnhem. The apartment is otherwise really nice and new, but it’s freezing inside. I need to wear one or two sweaters and have candles on all the time inside to feel warm. We do have some kind of heat regulator, but it only heats up the floor. Though I assume that it’s going to get better when the weather gets a bit warmer.

Otherwise I have settled in quite nicely:

The apartment is located next to the train and bus stations and all the shopping- and walking streets of center are behind one block. And I love the architecture here! It’s like a mini version of Amsterdam (except the canals). Small and cute apartments next to each other and small boutiques on street level. There’s a lot of cafes, restaurants and bakeries in every corner. The center also reminds me a little bit of old town of Porvoo in Finland. Except that Arnhem is 10 times bigger. This grey and zero degree weather doesn’t bring the best out of this city either. I think that in spring the streets will be livelier.

Prices are here close to the prices in Finland, with some exceptions. At Saturday me and few other exchange students went to try out this “fast Italian” restaurant, called Happy Italy. Prices were better than we expected, the check for six people  (with drinks and everything) was only 55e. I don’t think the prices in all the places are on that level, but still lower than in Finland. Especially the alcohol is a lot cheaper here. The quality of the food on the other hand is not even closely the same. There’s a lot of fried food everywhere. And dairy products are widely used in foods. Luckily, I found myself a gym already and I’m getting some kind of training rhythm already. And it feels actually good to bike 3km to school and back!

I’ll continue my day and open a school book for first time in two months. Have a great week everyone!

Original cover photo from here.

6 Comments

 1. Pirkko

  Helppo oli lukea, terveisiä täältä kylmästä mutta sisällä on lämmin?❤️

  • Hyvä, pitää koittaa enemmän kirjottaa suomeks! Onneks täälläkin alkaa lämpeneen nyt 🙂

 2. Sirpa Rikama

  Moi Vilma! Oli tosi mukava lukea tätä Suomeksi. ???? Terkut täältä Mikkelistä! t. Sirpa

 3. Päivi

  Olipa helppoa lukea ? You know mamma like ?❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *