Skip to content

Elämää Hollannissa: Ei pelkkää auringonpaistetta

Elämää Hollannissa: Ei pelkkää auringonpaistetta

[ In English below ]

Koitan kovasti vauhdittaa tätä kirjoitustahtia. Postausideoita on kyllä, mutta koulu ja muu arki on vienyt aikaa enemmän kun odotin. Päivät kuluu käytännössä koulussa ja koulun jälkeen salilla ja/tai kouluhommien parissa.

Nyt lomaviikon lopun kunniaksi päätin tiivistää vihdoin kaikki ajatukset tänne.

Maastricht Carneval

Viimeisimmässä postauksessa taisin hehkuttaa kuinka ihanaa täällä on ja kuinka kevät on ihan nurkan takana. Noh, keskityn tällä kertaa niihin vähemmän-ihaniin puoliin täällä.

Ensinnäkin, toivon todellakin että se kevät on oikeasti ihan nurkan takana. Tämän hetkinen sää täällä on älyttömän harmaa, joka päivä sataa vettä. Jos ei nyt jatkuvasti niin ainakin tiheinä kuuroina. Aina ulos lähtiessä, vaikka näyttäisi olevan kuinka hyvä päivä tulossa, pitää varautua siihen että luultavasti tunnin sisään sataa kuitenkin vettä. Ja kuuleman mukaan tätä kestää vielä noin kuukauden.

arnhem-weather

Toinen harmaita hiuksia aiheuttava asia on paikallisten tietämättömyys ja epäselvyys. Esimerkkinä tästä vaikka pankkitilin avaaminen. Ensimmäisellä kerralla kun kävelin pankkiin tarkoituksena avata paikallinen tili, sanottiin että tarvitsen paikallisen ”sosiaaliturvatunnuksen” jonka saan kun rekisteröidyn kaupungintalolla. Odottelin viikon verran ja kävelin uudestaan pankkiin, tällä kertaa eri virkailijan luo, jolloin selvisikin ettei kyseinen sotu ole välttämätön. Ja tadaa, sain pankkitilin auki. Ja tää oli vain yksi esimerkki, näitä vastaavia riittäisi. Niin paljon ylimääräistä sotkua, kun joka paikasta kuulee eri asioita.

Utrecht Hollanti

Arnhem Hollanti

Nyt on kuitenkin aikalailla kaikki alkuvaiheen käytännön asiat ja selvittelyt hoidettu ja pystyn täysillä keskittymään Arnhemiin ja lähialueiden tutkimiseen. Tämä viikko meillä oli ”spring break” eli hiihtolomaa vastaava lomaviikko ja käytiin muutamien muiden vaihtareiden kanssa Maastrichtissa katsomassa karnevaalihulinaa (tästä oma postaus heti kun saan aikaiseksi) ja kävin Utrechtissa moikkaamassa luokkalaistani Suomesta. Myöhemmin keväällä sitten myös tulossa reissuja mm. Saksaan ja toivottavasti muuallekin, kunhan säät paranee.

Yritän nyt alkaa kirjoittaa täältä vähän useammin, joten seurailkaahan jatkossakin!

Life in Holland: Not just sunshine

I’ll really try to write more often. I have a lot post ideas, but school and everyday life take surprisingly a lot of time. Days go past by being in school and after school at the gym and/or with other school stuff. I also caught a flu for over a week.

Now to salute the past holiday week, I decided to finally wrap all my thoughts here.

I was in the last post all hyped about how nice life is here and how spring is almost here. Well, this time I’ll focus more on the not-so-great-things.

First of all, I really really hope that the spring is behind the corner. The weather here currently is so grey and it’s raining every day. Every time when I’m going out, even if it looks like it’s going to be a great day, it’s necessary to be prepared that it’s going to start raining in an hour. And what I’ve heard, is that this is going to last one more month still.

The other thing that’s bothering here, is how unclear and uninformed the local people here can be. For example, when I was opening a local bank account. First time I walked into the bank and wanted to open an account, I was informed that I need the local “social security number” that I get when I register into the city. I waited about a week and walked again into the same bank, but for different representative and this time I was told that the security number isn’t necessary. And tadaa, I got my bank account opened. And this was only one example of all the fuzz that there is when people give you different info about stuff.

Finally I have all the practical things figured out and I can start focusing on exploring Arnhem and the nearby areas. This week was already spring break and I’ve explored Maastricht where was a carnival happening. And I also visited Utrecht to catch up with my classmate from Finland.

I’ll try to post more frequently in the future, so keep up with me!

Original cover photo from here

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *