Skip to content

Half way of exchange in the Netherlands

Already half way of my exchange in the Netherlands

[ Alla Suomeksi ]

I feel like I’m just writing a lot of excuses for my lack of posts here.
But when I came here, I seriously thought that I could just focus on school and gym and get my life back on track, and have time to write here! Even though I heard stories about exchange semester; “No one is there for school, it’s just six-month long party”, I didn’t want to believe it would be that wild. And turns out, it is so true. I even have to start to withdraw myself away from all the social happenings in order to keep a balance. I’m a Finn after all, we need our alone time.

Exchange in the Netherlands
But I don’t want to complain. I have made so many new friends here that I feel blessed. I just need to figure out time to socialize, pass through all the school stuff (which is quite a lot, tbh), go to gym and apply for internships.

Time has been passing so fast, we’re almost done with the first period already. And I haven’t done any travelling’s outside of the Netherlands yet. Gladly this is going to be fixed now, on Thursday I’m leaving for a weekend trip to Berlin to catch up with girls who I said goodbyes last summer in Los Angeles. It’s going to be so much fun! In two weeks I’m going for a week-long interrail to mid-Europe and at the beginning of May I will visit Paris.

Exchange in the NetherlandsExchange in the Netherlands

Otherwise, I’ve been just trying to enjoy Netherlands. As I said, time has been passing so fast and who knows where I end up being after this semester. I have applied for internships already all over the world. First I was sure I would find an internship here, but the chances that I’ll stay in the Netherlands are not that big after all.

So, there’s some latest greetings from the Netherlands. A lot of stuff going on and it’s kind of hard to put it on words, but I hope it makes some sense!

Suomeksi:

Alkaa tuntua että kirjoitan vaan tekosyitä vähäisille postauksille täällä.
Mutta kun tulin tänne, luulin tosissaan että voisin keskittyä vain kouluun ja saliin ja saada elämän taas tasapainoon. Kuulin kyllä paljon tarinoita kuinka vaihtoaikana koulu on toissijaista ja se on vain puolen vuoden mittainen biletysjakso. Ja tuntuu olevan erittäin totta! Olen alkanut välillä jo puoliväkisin vetäytyä pois sosiaalisista aktiviteeteista että saan ylläpidettyä pienen tasapainon. Oon kuitenkin suomalainen, me tarvitaan meidän omaa aikaa.

Mutta en halua kuulostaa siltä että valittaisin. Oon onnekas kun oon saanu tälläsen mahdollisuuden matkustella ja saada ihan älyttömästi uusia ystäviä. Pitää vain koittaa järjestellä aikaa sosialisoitumiselle, kouluhommille (mitä on yllättävän paljon), käydä salilla ja hakea työharjoitteluihin.

Aika täällä on mennyt ihan älyttömän nopeesti, ensimmäinen periodi on jo melkein ohi. Ja en ole vielä tehnyt yhtään matkustelua Hollannin ulkopuolelle! Onneks tää korjaantuu nyt, huomenna lähden viikonloppureissulle Berliiniin moikkaamaan tyttöjä keille sanoin heipat viime kesänä Los Angelesissa. Tulee ihan huippu viikonloppu! Parin viikon päästä lähden viikon mittaiselle interrail junareissulle keski-Eurooppaan ja Toukokuun alussa menen vierailemaan Pariisiin kun jääkiekon MM-kisat alkavat.

Muutoin oon yrittänyt vaan nauttia Hollannista mahdollisimman paljon. Niinkun sanoin, aika on mennyt älyttömän nopeesti ja kuka tietää missä oon tän semesterin jälkeen, oon hakenut työharjoitteluihin vähän joka puolelle maailmaa. Ensin olin varma että etsisin työjarjoittelun täältä Hollannista, mutta nyt se ei tunnu enää ainoalta vaihtoehdolta.
Eli siinä viimeisimmät kuulumiset täältä. Paljon asioita tapahtuu ja on hankala pistää kaikki sanoiksi, mutta toivottavasti tää on jollain tavalla järkevää tekstiä. Seuraavaks toivottavasti palailen asiaan Berliini-kuulumisilla!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *