Where the Finns of LA meet? 

 

Missä Los Angelesin suomalaiset tapaavat?

No saunassa tietty!

Los Angelesin pohjoisessa kaupunginosassa Burbankissa järjestetään kerran kuukaudessa Naisten Saunavuoro täällä asuville Suomalaisille naisille. Jotenkin ei täällä helteen keskellä oo vielä ehtinyt ikävöidä saunaa, mutta olihan se testattava. Ja muita suomalaisia on aina mukava tavata!
Sauna sijaitsi Burbank Spa & Gardenissa. Yllätyin paikasta positiivisesti, meitä tervehti ruotsalainen nainen vastaanotossa, saatiin avaimet omiin pukukaappeihin, joissa meitä odotti pyyhkeet ja aamutakin. Meitä oli noin 10 naista paikalla ja mahduttiin kaikki hyvin tiloihin. Sauna oli todella reilun kokoinen ja päästiin ulkoterassille vilvoittelemaan löylyjen välissä. Ja löylyt oli muuten hyvät. Oon kuullut ties mitä kauhutarinoita liian laimeista löylyistä ulkomailla, mut nyt mun on pakko myöntää, että en pystynyt liian kauaa kerralla edes olemaan saunassa. Ehkä on vaan kyse harjoituksen puutteesta.
Sen lisäksi että sauna anto mulle ihanan sileän ja puhtaan ihon, tutustuin myös ihan mahtaviin uusiin tyyppeihin! Oli ihan huippua jakaa kokemuksia täällä asumisesta muiden suomalaisten kanssa

Koko tää lysti maksoi vaan $10 ja saunoa saa niin paljon kuin jaksaa kahden tunnin aikana. Meille on kuulemma neuvoteltu erityinen diili kylpylään, sillä koko tuona aikana ei näkynyt muita asiakkaita. Sauna on meidän suomalaisten etuoikeus ja on mahtavaa, että sitä ylläpidetään myös täällä muutaman yksityishenkilön toimesta.

Facebookissa on myös muutama ryhmä Los Angelesissa asuville suomalaisille, joiden kautta kuulin saunastakin alun perin.
USAn Suomalaiset / Koko USA:n kattava ryhmä Yhdysvalloissa asuville suomalaisille tai tänne muuttoa harkitseville.
Finnish Network in Los Angeles / Ryhmä erityisesti Los Angelesissa asuville suomalaisille ja sinne muuttaville.
Finnish Creative Industries in Los Angeles / Los Angelesissa asuvien suomalaisten, erityisesti luovien alojen ammattilaisten, kokoontumispaikka.
Scandinavian Creatives in Los Angeles (SCLA) / Los Angelesissa asuvien “Skandien” eli tanskalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten, suomalaisten, jne. kokoontumispaikka.
Finnish People Living in California / Ympäri Kaliforniaa asuvien suomalaisten ryhmä.
Naisten Saunavuoro / Postauksessa puhutun saunavuoron ”ilmoitustaulu”.


In sauna, obviously!
In the northern part of LA, in Burbank, there’s a ladies’ sauna shift hosted once a month for Finnish women living in Los Angeles. Somehow in the middle of this heat wave I really haven’t thought about sauna a lot, but I had to go and try it out. And it’s always fun to meet other Finns.
Sauna was located in Burbank Spa & Garden. I was very positively surprised by the place, we were greeted by a Swedish lady at the reception, got the keys to our own lockers where we had towels and bathrobes. There was about 10 women in total and we all fit in the sauna well. It was a very good-sized space and we had a nice outdoor patio where we could catch some fresh air in between the heats. And the sauna was really good too. I’ve heard so many horror stories about terrible saunas outside of Finland, but I really enjoyed this one.
Besides that sauna gave me a really smooth and clean skin, I also met some great people! It was so good to share experiences of living in LA with people in more or less the same situation.
And all of this only cost $10. Someone negotiated us a deal in the spa, because for the whole two hours we get to spend there, I didn’t see any other customers. Sauna is our Finnish privilege, and it’s so great that it’s been maintained here too.
There’s also couple of Facebook groups for Finnish people living in LA and California, and from those I heard about the sauna as well. I posted those groups above.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

New home!

July 14, 2018

Next Post

Greetings from the middle of the chaos

July 27, 2018