Los Angeles

Where Finns in LA meet?

 

No saunassa tietenkin!

Los Angelesin pohjoisessa kaupunginosassa Burbankissa järjestetään kerran kuukaudessa Naisten Saunavuoro täällä asuville suomalaisille naisille. Jotenkin ei täällä helteen keskellä oo vielä ehtinyt ikävöidä saunaa, mutta olihan se testattava. Ja muita suomalaisia on aina mukava tavata!


In sauna obviously!

Once a month, in the northern part of LA, in Burbank, there’s a ladies sauna shift organized for Finnish women who live in LA. For some reason I really haven’t missed sauna in the middle of this heat wave, but I had to go try it. And it’s always great to meet other Finns in LA!

 

 

Sauna sijaitsi Burbank Spa & Gardenissa. Yllätyin paikasta positiivisesti, meitä tervehti ruotsalainen nainen vastaanotossa, saatiin avaimet omiin pukukaappeihin, joissa meitä odotti pyyhkeet ja aamutakin. Meitä oli noin 10 naista paikalla ja mahduttiin kaikki hyvin tiloihin. Sauna oli todella reilun kokoinen ja päästiin ulkoterassille vilvoittelemaan löylyjen välissä. Ja löylyt oli muuten hyvät. Oon kuullut ties mitä kauhutarinoita liian laimeista löylyistä ulkomailla, mut nyt mun on pakko myöntää, että en pystynyt liian kauaa kerralla edes olemaan saunassa. Ehkä on vaan kyse harjoituksen puutteesta.


Sauna was located in Burbank Spa & Garden. I was really positively surprised by the place, we were greeted by a Swedish woman, we got the keys to our own lockers where there was a rope and towels waiting us. There was about 10 women and we all fit in there well. Sauna was a really decent size and we were able to go get some fresh air at the backyard in between the sweating. I’ve heard a lot of horror stories of poor saunas around the world, but this was really good! I have to admit that I couldn’t even stay too long in there. Maybe it is just the lack of practice.

 

 

Sen lisäksi että sauna anto mulle ihanan sileän ja puhtaan ihon, tutustuin myös ihan mahtaviin uusiin tyyppeihin! Oli ihan huippua jakaa kokemuksia täällä asumisesta muiden suomalaisten kanssa

Koko tää lysti maksoi vaan $10 ja saunoa saa niin paljon kuin jaksaa kahden tunnin aikana. Meille on kuulemma neuvoteltu erityinen diili kylpylään, sillä koko tuona aikana ei näkynyt muita asiakkaita. Sauna on meidän suomalaisten etuoikeus ja on mahtavaa, että sitä ylläpidetään myös täällä muutaman yksityishenkilön toimesta.

Facebookissa on myös muutama ryhmä Los Angelesissa asuville suomalaisille, joiden kautta kuulin saunastakin alun perin.

USAn Suomalaiset

Koko USA:n kattava ryhmä Yhdysvalloissa asuville suomalaisille tai tänne muuttoa harkitseville.

Finnish Network in Los Angeles

Ryhmä erityisesti Los Angelesissa asuville suomalaisille ja sinne muuttaville.

Finnish Creative Industries in Los Angeles

Los Angelesissa asuvien suomalaisten, erityisesti luovien alojen ammattilaisten, kokoontumispaikka.

Scandinavian Creatives in Los Angeles (SCLA)

Los Angelesissa asuvien “Skandien” eli tanskalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten, suomalaisten, jne. ryhmä.

Finnish People Living in California

Ympäri Kaliforniaa asuvien suomalaisten ryhmä.

Naisten Saunavuoro

Postauksessa puhutun saunavuoron ”ilmoitustaulu”.


Besides that I got a super clean and smooth skin, I also got to know great new people! It was so good to share experiences about living in LA with other Finnish people.

All this only cost $10 and you have the whole two hours to be in sauna if you wish. Apparently we have got negotiated a deal for us with the spa, because for the whole time in there, there was no other people anywhere. Sauna is a Finnish privilege and it’s really awesome that couple of private people are maintaining it in here for us.

 

There is also couple of Facebook groups for Finnish people living LA, and through there I also heard about the sauna. Groups are posted above and obviously most of them are in Finnish.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.