Opiskelu

Koulukuulumisia

 

Viimeset viikot oon ollut pahvilaatikoiden ympäröimä. Ensin Santa Monicassa, nyt West Hollywoodissa. Aina kun saan jonkun laatikon purettua, uusi Amazon-tilaus tulee sisään. Tätä tää nyt on vähän aikaa. Muuton keskellä oon kuitenkin tunnollisesti hoitanut myös koulujuttuja.

 

 

Nyt ollaan noin puolessa välissä ensimmäisiä kursseja. Vihdoin tuntuu, että opiskelen oikeasti juttuja joista nautin ja joiden parissa haluan luoda uraa. Niille, jotka vasta eksyy tänne ensimmäistä kertaa, opiskelen siis UCLA Extensionissa Los Angelesissa graafisen suunnittelun alkeita sertifikaatti-ohjelmassa. Kyseessä ei siis oo maisteri- tai edes kandi-tason opinnot, vaan erillinen kurssiohjelma, jossa aloitetaan ihan alkeista. Valitsen jokaiselle opintojaksolle kurssit, jotka milloinkin haluan suorittaa ja nyt kesän aikana oon opiskellut muun muassa värien käyttöä, graafisen suunnittelun perusteita sekä InDesign-ohjelmaa. Ja oon niin innoissani näistä opinnoista. Opin joka viikko jotain uutta ja mielenkiintoista ja me tehdään joka viikon tehtävinä niin siistejä juttuja mistä on varmasti mulle hyötyä jatkossakin. Sen lisäks, että opin uusia työkaluja ja termejä, opin myös tosi paljon itsestäni, suunnittelijana ja ihmisenä. Joissain viikkotehtävissä meidän täytyy mennä tosi diippeihin juttuihin meidän omassa elämässä ja persoonassa ja tuoda niitä esille meidän työssä.

 

 

Ehkä tärkein oppi tähän mennessä on ollut 80/20 sääntö. 80% graafisesta suunnittelusta luo ja ylläpitää kaupallista alaa muille eli on käytännössä mainontaa, 20% graafisesta suunnittelusta luo uusia metodeja ja uudelleenmuotoilee työkaluja luodakseen ideologisesti yhtenäistä työtä eli on toisin sanoen taidetta. Se, kumpaan prosenttiin mä loppujen lopuksi päädyn, selvinnee vuosien mittaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translation: I love my school

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.