School update

 

Viimeset viikon oon ollut pahvilaatikoiden ympäröimä. Ensin Santa Monicassa, nyt West Hollywoodissa. Aina kun saan jonkun laatikon purettua, uusi Amazon-tilaus tulee sisään. Tätä tää nyt on vähän aikaa. Muuton keskellä oon kuitenkin tunnollisesti hoitanut myös koulujuttuja.

Nyt ollaan noin puolessa välissä ensimmäisiä kursseja. Vihdoin tuntuu, että opiskelen oikeasti juttuja joista nautin ja joiden parissa haluan luoda uraa. Niille, jotka vasta eksyy tänne ensimmäistä kertaa, opiskelen siis UCLA Extensionissa Los Angelesissa graafisen suunnittelun alkeita sertifikaatti-ohjelmassa. Kyseessä ei siis oo maisteri- tai edes kandi-tason opinnot, vaan erillinen kurssiohjelma, jossa aloitetaan ihan alkeista. Valitsen jokaiselle opintojaksolle kurssit, jotka milloinkin haluan suorittaa ja nyt kesän aikana oon opiskellut muun muassa värien käyttöä, graafisen suunnittelun perusteita sekä InDesign-ohjelmaa. Ja oon niin innoissani näistä opinnoista. Opin joka viikko jotain uutta ja mielenkiintoista ja me tehdään joka viikon tehtävinä niin siistejä juttuja mistä on varmasti mulle hyötyä jatkossakin. Sen lisäks, että opin uusia työkaluja ja termejä, opin myös tosi paljon itsestäni, suunnittelijana ja ihmisenä. Joissain viikkotehtävissä meidän täytyy mennä tosi diippeihin juttuihin meidän omassa elämässä ja persoonassa ja tuoda niitä esille meidän työssä.

Ehkä tärkein oppi tähän mennessä on ollut 80/20 sääntö. 80% graafisesta suunnittelusta luo ja ylläpitää kaupallista alaa muille eli on käytännössä mainontaa, 20% graafisesta suunnittelusta luo uusia metodeja ja uudelleen muotoilee työkaluja luodakseen ideologisesti yhtenäistä työtä eli on toisin sanoen taidetta. Se, kumpaan prosenttiin mä loppujen lopuksi päädyn, selvinnee vuosien mittaan.


For the last week I’ve been surrounded by moving boxes. First in Santa Monica and now in West Hollywood. Every time I’m able to unbox one box, the next one comes in the doors. It will be like this for a little while. Besides moving, I’ve also been going to school and taking care of my homework.

Now I’m about half way done with the first courses. It finally feels like I’m actually studying something that I enjoy, and I want to build my career in. For those who only now find yourself here, I study Design Communication Arts aka graphic design at UCLA Extension in Los Angeles. My studies are not master or even bachelor studies, but a certificate study. For each quarter I choose the courses that I want to do at that time. Over this first quarter I’ve studied Color Methodologies, Design Fundamentals and InDesign program. And I’m so excited about all of this! Every week I learn something new and interesting and we do so cool stuff for each week’s assignments that I bet I can use this stuff in the future too. Besides that, I’ve also already learned so much about myself too, as a designer and a person.

Maybe the most important learning so far has been the 80/20 rule. 80% of graphic design creates and maintains commercial industry for others and is ultimately marketing, when the 20% of graphic design creates methods and refines tools to create ideologically unified work and is basically art. Which per cent I will jump in, we’ll probably find out in the next couple of years.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

Greetings from the middle of the chaos

July 27, 2018

Next Post

Things lately

August 8, 2018