Illinois

Losista landelle – Pt 1

(Okei tää ensimmäinen postaus ei oo ihan landea vielä)

Pari viime viikkoa on hujahtanut ihan silmissä koulun kesäjakson lopputöitä tehdessä. Vihdoin, viimeisen luennon ja projektin palautuksen jälkeen, seuraavana aamuna lähti lento Chicagoon! Uskomaton fiilis lähteä ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa Kalifornian ulkopuolelle. Jotenkin sitä aina jumittuu sinne asuinpaikkaan. Ja varsinkin koska Los Angelesissa on itsessäänkin jo paljon tekemistä, ei helposti tule lähdettyä kauemmas.

Midwestiin lähdin moikkaamaan entistä kämppistäni. Jaettiin huone Hollannissa puolen vuoden ajan, ja nyt ei oltu nähty 1,5 vuoteen. Siitä tosin tietää, että ystävyys on pysyvää, kun vihdoin nähdään toisemme eikä tunnu siltä, että yhtään aikaa olis kulunut välissä. Ystäväni on kotoisin Wisconsinin osavaltiosta, pienestä kaupungista (sanoisin melkein jopa kylästä haha) nimeltä Beaver Dam. Mun lento laskeutui Chicagoon, jossa vietettiin ensimmäinen päivä ja yksi yö kaupunkia tutkien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvia räpsin sen verran reilusti, että päätin jakaa nää postaukset kahteen osaan, ja tässä ensimmäisessä osassa jakaen Chicagon fiiliksiä mun kameran läpi.

Yövyttiin ihan Chicagon ytimessä. Koska reissattiin budjetilla, niin majapaikaksi valikoitu Hi Hostel. Eikä mitään valittamista, välillä on mukavaa vaihtelua nukkua jaetussa hostelli-huoneessa hienojen hotellien sijaan. Ja yhden yön nyt nukkuu missä vaan.

Mä en ollut Chicagosta googlettanut mitään etukäteen. Ainoat asiat mitä tiesin, että haluan nähdä ja kokea on The Bean ja Chicagolainen deep-dish pizza. Muuten luotin mun paikalliseen matkaoppaaseen, josta paljastuikin, ettei hänkään ollut Chicagossa käynyt, kun muutaman kerran.

 

 

 

 

 

 

 

 

Chicago yllätti mut positiivisesti! Koneesta jo näin kuinka vihreää kaikkialla oli, verrattuna Los Angelesiin. Mä en ollut myöskään aikaisemmin kuullut, että Chicagoa kutsutaan ”tuulikaupungiksi”, mutta sekin selvis hyvin äkkiä, kun lähdettiin kävelemään. Hyvä että välillä pysyi pystyssä, kun tuulenpuuska iski. Mua myös jonkun verran varoiteltiin etukäteen, sillä Chicago on luokiteltu yhdeksi vaarallisimmaksi suurkaupungiksi Yhdysvalloissa sen jengien takia, mutta me ei onneksi nähty mitään uhkaavaa tai tunnettu oloamme missään vaiheessa epäturvalliseksi. Majoituttiin ja liikuttiin tosin ihan ytimessä, joka on pitkälti täynnä turisteja.

 

 

The Bean nähtiin, Deep-dish pizza syötiin. Lisäksi käveltiin ympäri keskustaa ja vaan ihasteltiin kaupungin silhuettia ja arkkitehtuuria, jossa ihanasti yhdistyi vanha ja uusi. Seuraavana aamuna vielä ennen lähtöä Wisconsiniin, käytiin pyörähtämässä Chicago Art Institutessa, joka yllätti positiivisesti. Mä henkilökohtaisesti tykkään museoista, joten tää oli mukava tapa viettää aamupäivä. Sen lisäks, että museo tarjosi Chicagon historiaa, tarjolla oli myös modernia taidetta muun muassa Jeff Koonsilta, Andy Warholilta, Takashi Murakamilta ja monilta muilta. Lisäksi bongattiin myös oma osio Skandinaaviselle sisustukselle, josta löytyi myös Suomi-juttuja! Näitä on aina hauska bongata maailmalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavassa postauksessa mennään Wisconsinin ”pöndelle” eli kaverini farmille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.