10 Facts About Me

 

Blogi oli hetken aikaa alhaalla pienen remontin takia ja sen jälkeen vielä tauolla mun kiireiden takia, mutta nyt taas täällä entistä freesimpänä. Remontin takia muutamia vanhempia postauksia poistu ja tajusin ettei mulla oo täällä kunnon esittely postausta ollenkaan. Monet mut tuntevat tietää, että oon alun perin kotoisin Tampereelta, Suomesta, mutta nyt jonkun aikaa asunut Los Angelesissa, Kaliforniassa. Aattelinkin tehdä pienen listan myös muista faktoista, vaikka vaan virkistämään muistia niillekin, jotka jo mut tuntee. Ja jos haluatte tietää musta mitä tahansa muuta, niin kommentoikaa alle ja voin tehdä lisää postauksia aiheesta!


My blog was down for a little renovation for short period of time and even after that I’ve just been extremely busy, but now I’m back and fresher than ever! Because of the renovation, some of the older blog posts are gone and I realized I don’t really have any official introduction here. Those who know me, know that I’m originally from Tampere, Finland, but have lived in LA, California, a little while. I wanted to make small list of other facts about be, even just to freshen up the memory for those who know me already. If you want to know anything else, just shoot me a comment and I can make another post.

 

1. Oon muuttanut Los Angelesiin kolme kertaa. Ensimmäisen kerran kesällä 2016 kolmeksi kuukaudeksi tekemään työharjoittelun, seuraavan kerran syksyllä 2017 puoleksi vuodeksi tekemään toisen työharjoittelun ja viimeisimmän kerran nyt kesällä 2018, ja tällä kertaa täällä ollaan toistaiseksi niin kauan, kun siltä tuntuu.


I’ve moved to LA three times. First time in summer 2016 for a 3-month-long internship, next time in fall 2017 for another internship and for the latest time this summer 2018, and now I’m here as long as it feels good.

 

2. Mulla on 6 tatuointia. Ensimmäisen niistä tapahtui melkein heti kun täytin 18. En sanois että kadun sitä, mutta se olkoon hyvänä muistutuksena että joitain asioita vois miettiä vähän pidempään. Mun vasemman käden tatuoiduista linnuista pidän eniten ja mulla onkin ollut tarkoituksena jo vuosia saada vasempaan käteen lisää täydennystä.


I have 6 tattoos. My first one I took as soon as I turned 18. I wouldn’t say I regret it, but it’s a good reminder that some things are worth to re-consider. My left arm bird tattoos are most definitely my favorites and I’ve been meaning to fill it up a little bit more.

 

3. Oon tällä hetkellä täysipäiväinen opiskelija. Aloitin kesällä opinnot UCLA Extensionissa, graafisen suunnittelun opinnoissa. En kuitenkaan valmistu kandidaatiksi tai maisteriksi, vaan mun opinnot on erillisiä täydentäviä sertifikaattiopintoja.


I’m currently a full-time student. I started my studies at UCLA Extension in Design Communication Arts program this summer. I’m not going to graduate for a Bachelor or master’s degree, but my studies are more like certificate studies.

 

4. Koulun lisäksi oon osa-aika töissä kampuksella graafisena suunnittelijana. Aloitin työssä vasta ihan pari päivää sitten. Mulla kävi ihan älytön tuuri tän työpaikan suhteen, sillä mun viisumilla työpaikat on tosi rajallisia täällä. Olin pari kuukautta töissä museossa asiakaspalvelussa, ja luulin että joudun olemaan siellä mun koko opiskelujen ajan. Mut onneks en!


Besides studies, I’m also a part-time graphic designer at campus. I started in this job only couple of days ago. I was extremely lucky to find and get this job, because with my visa the job possibilities are basically zero. I worked couple of months in a museum in a customer service job and I really thought I have to be there throughout my whole studies. But luckily good things happened!

5. Oon tällä hetkellä Jenkeissä opiskelijaviisumilla. Viisumi rajoittaa siis mun elämää tosi paljon, esimerkiks just töiden suhteen. Viisumi on mulla voimassa niin kauan kuin mun opinnot kestää, jonka jälkeen saan vuodeksi niin sanotun työviisumin jolla pääsen myös muihin töihin kuin kampukselle.


I’m currently in the US with a student visa. The visa limits my life A LOT, for example with the job possibilities. The visa is valid as long as my studies last, and after graduation I will have a chance to get a work visa for a year that allows me to work outside of campus too.

 

 

6. Seurustelen (ja asun) maailman ihanimman ja raivostuttavimman ihmisen kanssa. Me tavattiin noin vuosi sitten täällä Los Angelesissa ja kaukosuhteiltiin muutama kuukausi ennenkun muutin takaisin Losiin. Muutettiin pari kuukautta sitten meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin jota nyt sisustellaan.


I’m in a relationship (and living) with the world’s best and most annoying person. We met about a year ago here in LA and did a long-distance thing for couple of months before I moved back to LA. Couple of months ago, we moved into our very first shared apartment that we’re now decorating.

 

7. Mulla on markkinointitausta. Tai ei varsinaista työkokemusta, mutta valmistuin alkuvuodesta Haaga-Heliasta Bachelor of Business Administration -tutkinnolla, erikoistuen kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin.


I have a marketing background. Or not really much work experience, but I graduated earlier this year with a Bachelor of Business Administration degree from Haaga-Helia in Finland, with a focus on International Sales and Marketing.

 

8. Mulla on ollut varmaan 5 blogia ennen tätä ja oon systemaattisesti aina poistanut kaikki jonkin ajan kuluttua. Mun ja mun kaverin yhteinen blogi meidän Australian reissusta vuodelta 2013 (?) taitaa olla vieläkin julkinen, mut en kyllä julkisesti sitä missään mainostais.


I’ve had about 5 different blogs before this one and I’ve systematically deleted all of them after a little while. One blog that I shared with my friend when we were traveling in Australia in 2013 (?) is still probably public, but I would never ever promote that anywhere.

 

9. Vihaan vaatteiden shoppailua. En vaan jaksa kierrellä kauppoja ja sovitella vaatteita. Nettishoppailu sen sijaan kyllä luonnistuu erittäin helposti. Sisustustavaran ja huonekalujen shoppailu sen sijaan on mun lempparipuuhaa. Ja ruokaostoksien shoppailu! Voisin viettää ruokakaupassa tunteja.


I hate shopping clothes. I just don’t have the patience to run in stores and try on bunch of clothes. Online shopping, I can do very well though. Instead I love shopping furniture or other interior stuff. And I loooove shopping groceries! I could spend hours in a grocery store.

 

10. Mulla on myös kokin tutkinto ammattikoulusta. Päivääkään en oo tehnyt töitä kokkina, mutta rakastan kokata kotona. Tuun myös jakamaan täällä mun kokkauksia ja reseptejä tasasin väliajoin. Ne jotka seuraa mua Instagramissa on varmaan nähnyt joitain mun kokkauksia.


I also have a chef’s training from high school. I’ve haven’t worked a single day as a chef, but I love cooking at home. I will also share some of my cookings and recipes here every once in a while. Those who follow me on Instagram have probably seen bunch of cooking in my stories.

 

Olipas hyvä tunne kirjottaa tänne taas jotain. Pitää yrittää tehdä tätä aktiivisemmin tästä eteenpäin.

What a good feeling it was to write something here again. I gotta start doing this more actively from now on.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

Livingroom Wishlist

October 20, 2018

Next Post

Super Simple Banana Bread

November 16, 2018