Super Simple Banana Bread

 

Mä jaoin mun banana bread reseptin aikasemmassa blogissani ja oon pitäny reseptin tallessa. Tänä aamuna tein pitkästä aikaa taas parista tummuneesta banaanista kyseisen herkun ja jaan sen nyt taas täälläkin. Reseptiä on super helppo myös soveltaa, esimerkiks mulla oli tänä aamuna vaan kaks banaania niin otin kaikista muistakin ainesosista vähän pois.

Banana Bread, eli Banaanileipä suomalaisittain, on Amerikkalainen herkku johon oon itse tykästynyt vasta ihan viime aikoina. Se on kostea, makeahko, kakkumainen leipä. Itse luokittelisin sen silti ennemmin melkein kakuksi. Banaanileivän valmistus on super helppoa ja tarvittavat aineet usein löytyy joka kodista. Tähän reseptiin oon käyttänyt pohjana tätä reseptiä jota oon muokannut vähän itselleni sopivammaksi, ja esimerkiksi mitat grammoiksi. Ohje on älyttömän helppo ja nopea, etkä vaadi muita työkaluja kuin kulhon, haarukan ja paisto vuoan.

Nimensä mukaisesti Banaanileivässä pääraaka-aineena toimii banaani. Ja tässä tapauksessa mitä tummempi ja pehmeämpi banaani, sitä parempi. Reseptiin voi helposti myös lisätä oman makunsa mukaan vaikka pähkinöitä, suklaahippuja tai maapähkinävoita. Banaanileivän voi tehdä myös esimerkiksi muffinien muodossa (jotka muuten paistuvat paljon nopeammin).


Banana Bread is American treat recently became one of my favorites. It’s moist, sweet, cake-like bread. I would even say it is more like a cake than a bread. Baking a banana bread is super easy and the ingredients can often already be found in the kitchen. For this recipe I took the base from here and I modified it a bit to serve my needs, and for example the measurements for grams. Recipe is extremely easy and fast, and doesn’t include any other tools than a bowl, fork and a loaf pan.

As the name states, the main ingredient on Banana Bread is the banana! And in this case, the darker the banana, the better it is. Some additional ingredients for the recipe could be chocolate chips, nuts or peanut butter. And it can also be made in the shape of muffins, instead of loaf (those bake up a lot faster than the loaf).

 

 

Valmistusaika: 15min / Kypsennysaika: 50-60min / Kokonaisaika: 65-75min

Ainekset:

3 banaania (mitä ruskeampi, sen parempi)

45g sulatettua voita tai margariinia

100-200g sokeria (riippuen kuinka makean haluat, tässä leivässä käytin vain vähän reilu 100g)

1 kananmuna

1tl vaniljasokeria

1tl ruokasoodaa

Ripaus suolaa

200g vehnäjauhoja

 

Valmistus:

 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
 2. Muussaa banaanit haarukalla
 3. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaisesti
 4. Kaada aineet voideltuun vuokaan ja paista uunissa noin 50-60 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut. Kokeile haarukalla keskeltä, jos haarukkaan ei tartu taikinaa, on leipä valmis.
 5. Jäähdytä hyvin vuoassa ennen kumoamista. Säilytä leipä ilmatiiviisti kuivumisen estämiseksi

 


 

Preparation time: 15min / Cooking time: 50-60min / Total time: 65-75min

Ingredients:

3 bananas (the darker, the better)

45g of melted butter

100-200g of sugar (depending on how sweet you want it, here I only used about 100g)

1 egg

1tbs vanilla sugar

1tbs baking soda

Pinch of salt

200g flour

 

Preparation:

 1. Preheat the oven to 175C
 2. Mash the bananas with a fork
 3. Mix all the ingredients in a bowl by hand until it’s evenly mixed
 4. Pour the mix into a greased bread pan and bake in the oven about 50-60 minutes or until the bread starts to get darker. Try the bread with a fork, if the work comes out clean, the bread is done.
 5. Cool well. Keep the bread in air-tight packing, to stop it from drying out.

 

Comments (2)

 • Anu/Konalla

  January 6, 2019 at 6:13 pm

  Ihanan kuuloinen resepti! Mä rakastan banaanileipää, se on macadamiapähkinöiden kanssa myös havaijilainen herkku. Kokeilen tätä asap!

  1. vilmaelisabet

   January 7, 2019 at 8:01 am

   Macadamiapähkinät on hyvä idea! Pitää kokeilla seuraavalla kerralla kun on yli jääneitä tummia banaaneja!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

10 Facts About Me

November 7, 2018

Next Post

Winter Clothing Shopping List

December 5, 2018