First Days of Christmas: London

Olin jo kesällä päättänyt, että joulu vietetään Suomessa. Siihen saatiin sopivasti yhdistettyä joulun alkupäivät Lontoossa, poikaystävän kotikaupungissa. Sattuipa niin että tää oli myös mun ensimmäinen kerta ikinä Lontoossa, joten päädyttiin juoksemaan ympäriinsä nähtävyyksien perässä kolme päivää. Ehdittiin onneks myös nähdä poikaystävän perhettä ja ihan vähän jopa rentoutuakin (= tilattiin ruokaa Airbnb kämpälle yhtenä iltana).


Already back in summer I decided that we we’ll spend the Christmas in Finland. It was fairly easy to combine the early Christmas days in London, my boyfriend’s hometown, to that. It happens that this was also my very first time in London, so we ended up running around seeing attractions and other stuff for the whole three days we had in there. We also made some time to see my boyfriend’s family and got a tiny bit of time to relax too (meaning, one night we ordered food in to our Airbnb).

Sää yllätti Lontoossa myös vähän tietysti. Tottakai oltiin varauduttu kylmempään kuin Los Angeles, mutta ei sitä jotenkin taas odottanut miten se iskee kun astuu koneesta ulos. Mutta ainakin saatiin hyvää preppausta Suomen säihin.


The weather also surprised us a little bit. Of course, we were prepared for a lot colder climate than in LA, but it’s still a tiny shock when you step out of the airplane. But it was good practice for the Finnish weather at least.

Sateista ja koleasta säästä Lontoo kuitenkin voitti mut puolelleen.  Kolmessa päivässä ehdittiin käydä shoppailemassa Oxfrod Streetillä viimeiset joululahjat, ravata metrolla ainakin £30 edestä, nähdä Big Ben (tai ei oikeastaan nähty koska se olikin paketissa, ja on muuten piilossa vuoteen 2021 asti), käydä katsomassa Aladdin musikaali, juoda oluita brittipubeissa, syödä perinteinen englantilainen aamiainen ja viettää (sateinen) ilta Hyde Parkin Winter Wonderlandissa.


Despite the cold and rainy weather, London still won a place in my heart. In three days, we spent some time shopping last Christmas gifts in Oxford St, running around with metros for at least worth of £30, seeing Big Ben (which was actually under construction, and will be till 2021), going to a Aladdin musical, drinking beers in English pubs, eating traditional English breakfast and spending one (rainy) evening in Winter Wonderland in Hyde Pard.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

Thanksgiving in Palm Springs

December 8, 2018

Next Post

2019 Resolutions

January 4, 2019