2019 Resolutions

Mä en yleensä tee uuden vuoden lupauksia, erityisesti ”uusi vuosi, uusi minä” -lupauksia. Mutta musta on kiva heijastaa edelliseen vuoteen ja miettiä muutamia juttuja, joissa voisin parantaa itseäni. Vuonna 2018 moni asia mun elämässä muuttui; alotin uuden koulun (jota en suunnitellut tekeväni heti valmistuttuani ammattikorkeakoulusta), muutin takaisin Losiin ja uuteen asuntoon poikaystäväni kanssa, aloitin uudessa osa-aika työssä ja vuoden lopussa huomasin, että mun henkilökohtainen ajanhallinta oli todella huonossa jamassa ja tuntui että koko ajan on kiire ja stressi. Annoin itselleni paljon tästä anteeksi, koska niin paljon tapahtui samaan aikaa, mutta nyt tiedän paremmin ja haluan panostaa tähän jatkossa.

Tasapaino on aina ollut mulle isossa roolissa. Ja haluan löytää tän tasapainon uudestaan vuonna 2019. Tasapaino koulun, töiden, sosiaalisen elämän, parisuhteen ja mentaalisen, psyykkisen ja henkisen hyvinvoinnin välillä. Huomasin kuinka helppoa on hukkua työ- ja koulu kiireisiin ja haluan todella panostaa myös näiden ulkopuoliseen elämään.

Työ- ja koulu sikseen. Haluan myös sisällyttää pienempiä, vähemmän merkittäviä lupauksia, jotka on saavutettavissa vain pienellä ponnistuksella. Niiden ylös kirjoittaminen esimerkiksi tänne blogiin motivoi toteuttamaan ne. Esimerkiksi meidän asunto joka on vihdoin saatu täysin sisustettua elokuun muuton jälkeen (jolloin meillä ei ollut mitään huonekaluja), kaipaa vielä kuitenkin pientä organisointia muun muassa kaappien sisällä. Meillä on kuitenkin suhteellisen pienet tilat keittiössä ja varastokomerossa, haluan todella maksimoida niiden hyödyt. Niissä tiloissa on kuitenkin niin paljon potentiaalia, mutta nyt ne vaan keräävät tavaraa. Haluan suunnitella unelmieni organisoidun komeron ja keittiön kaapit, jotta mitään ei mene hukkaan ja kaikki on helposti löydettävissä.

Kaikki tuntuu pyörivän ajan ympärillä. Toivon että lopulta ei tunnu enää siltä, että täytyy kiirehtiä kaikkien asioiden kanssa. Vuonna 2019 toivon myös löytäväni aikaa lukea taas kirjoja, istuttaa pienen puutarhan meidän parvekkeelle (ja pitää sen elossa), viettää enemmän aikaa kavereiden kanssa ja työstää mun omia design töitä.

Lopuksi, tänä vuonna aion myös todella puskea itseäni löytämään oman graafisen suunnittelun tyylini. Jotain mikä ei ole jatke koulutöihini eikä päivätöihini. Jotain millä on mun oma ääni ja johon olen laittanut aikaa. Mulla ei oo vielä mitään hajua mitä se tulee olemaan, mutta oon innoissani mitä 2019 vuodella on mulle tarjota.

Hyvää uutta vuotta!


I’m not big on new year’s resolutions, and especially all that ‘new year, new me’ stuff. But I like to reflect to last year and think of few things that I’ve been slacking so I can improve myself. In 2018 a lot of things changed; I started a new school (which I didn’t plan to do) and moved back to LA and to a new apartment with my boyfriend, I started in a new part-time job and at the end of the year I was in serious trouble with my personal time-management which made me feel super stressed. I cut myself some slack, because there was a lot of things happening at once, but now I know better and I want to make a more effort on that.

Life has always been about balance for me. And I want to get back my balance in 2019. Balance between my school, work, social life, relationship and mental, physical and emotional health. I noticed how easy it is to lose yourself in work and school hours and I really want to make an effort to maintain a life outside of those too.

Work and school stuff aside. I also like to include some smaller, less significant, resolutions that are achievable with just a small push. Writing them down helps to motivate me. Our apartment for example, is finally fully furnished after we moved here in August without anything, but my OCD can’t handle the inorganization that we still have here inside the closets. Because we also have relatively small space and minimal storage room, I really want to work on the smaller spaces here. Our kitchen pantry and the closet has so much potential but instead it’s just piling up stuff that overwhelms me. I want to design my bin-heaven space so nothing goes wasted and we can easily find things.

Everything seems to run around time. I hope that eventually I won’t feel so rushed to get things done. I hope in 2019 I will find time to read books again, plant a little garden for our balcony (and keep it alive), spend more time with my friends and create some more of my own design work.

Lastly, this year I’m really going to push myself to find my own graphic design style. Something that isn’t an extension of my school-work or work-work. Something that will have my own voice on it and I’ve put a lot of work into it. I have no idea what that will be yet, but I’m excited what 2019 will have for me.

Happy New Year everyone!

Comments (1)

 • Cash for Junk Cars

  January 7, 2019 at 10:35 pm

  Thanks for some other great post. The place else could
  anybody get that type of information in such an ideal means of writing?

  I have a presentation next week, and I’m on the search
  for such info.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

First Days of Christmas: London

December 30, 2018

Next Post

Christmas in Winter Wonderland aka Finland

January 9, 2019