NYC: Food Tour

Aloin ensin kirjoittaa postausta meidän reissusta New Yorkiin uudeksi vuodeksi, mutta päädyttiin huonon sään ja jetlagin takia uuden vuoden aattona unten maille jo reilusti ennen puolta yötä. Tästä syystä mulla ei oo mitään sen kummempaa sanottavaa uuden vuoden juhlista tai raketeista New Yorkissa uutena vuotena. Meidän reissu oli muuten kyllä kaikin puolin onnistunut, ja syötiin kolmessa päivässä ihan älyttömästi, että alettiin kutsua meidän reissua Food Touriksi. Alla listaus muutamista meidän ruokakohokohdista New Yorkissa.

I first started to write about our trip to NYC for New Year, but because of a bad weather and jetlag we ended up in bed way before midnight, I don’t have much to say about the celebrations in New York. Otherwise our trip was a success, and we ate sooo much food in three days that we started to call it our Food Tour. Here’s a quick recap for our food highlights in New York.


Breakfast

Majoituttiin AirBnbssä, joten hotelliaamupalaa meille ei tarjoiltu. Mikä oli hyvä, koska täten meidän oli pakko poistua kämpiltä heti aikaisin aamusta ja päästiin tutkimaan eri aamupalaspotteja.

We stayed in an airbnb, so there was no hotel breakfast. Which was good. This forced us to leave the apartment straight away in the morning and explore the neighborhood.

MUD COFFEE

307 E 9th St, New York, NY 10003

Meidän ihan ensimmäisen aamun aamupalaspotti, paikallinen kahvila-ravintola lähellä meidän AirBnb majoitusta, East Villagessa. Käsittääkseni heidän ”pää”-ravintola on alun perin ollut kahvikärry, josta sitten on laajennettu tähän ravintolaan. Heillä oli uudenvuoden aattoaamuna tarjolla brunssimenu, johon sisältyi valittu ruoka, hanaolut, mimosa tai tuore appelsiinimehu sekä kahvi. Me jaettiin yhdessä Sourdough French Toast ja Mud Burrito, ja juomiksi luonnollisesti mimosat.

This was our very first breakfast spot, a local coffee-restaurant close to our AirBnb apartment, in East Village. By my understanding, their “main” restaurant is originally a coffee truck, where they have expanded to this restaurant. For morning of New Year’s Eve they had a brunch menu that included a food item, either a draft beer, mimosa or fresh OJ and a coffee. We shared together Sourdough French Toast and Mud Burrito, and for drinks obviously mimosas.

Mud Coffee

TOMPKINS SQUARE BAGELS

165 Avenue A, New York, NY 10009

Myöskin East Villagessa sijaitseva, bageleihin erikoistunut kahvila-ravintola. Haettiin täältä parina aamuna bagelit aamupalaksi. Ihankuin pizza, New York ja bagelit vaan kuuluu yhteen.

Also in East Village, a bagel deli, where we picked up bagels and coffees for breakfast couple of times. Just like pizza’s, bagels and New York just belong together.

Tompkins Square Bagels, pic by @twohungryspoons

Pizza

NYC ja pizza vaan on kuin luotu yhteen. Siitä ei vaan voi olla eri mieltä. Tietysti meidän piti pariinkin kertaan käydä pitsalla.

NYC and pizza are just made for each other. I can’t argue with that. Of course we had to have pizza for couple of times.

VINNIE’S PIZZERIA

148 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11211

Vietettiin yksi päivä kierrellen Brooklynia ja Williamsburgia, ja päädyttiin lounaalle Vinnie´s Pizzeriaan Williamsburgiin, joka on monella top pizzapaikat listalla New Yorkissa. Vinnie´s myy pizzoja ”slaisseittain” eli paloittain ja heillä on muutamia päivittäin vaihtuvia täytevaihtoehtoja.

We spent one day walking around Brooklyn and Williamsburg and ended up for quick lunch to Vinnie’s Pizzeria in Williamsburg, that apparantely is on multiple “Top Pizza Places in NYC” -lists. Vinnie’s sells their pizzas as slices, and they have few daily changing toppings.

Vinnie’s Pizzeria, pic by @thenaughtyfork

JOE & PAT’S NYC

4503, 168 1st Ave, New York, NY 10009

East Villagesta löytyvä Joe & Pat´s Pizzeria & Restaurant on myös monella listalla parhoista New Yorkin Pizzoista. Paikka on asteen verran klassisempi kuin Vinnie´s, joka on enemmänkin katuravintola. Täällä syötiin ehdottomasti yhdet parhaista pitsoista mitä oon tähän asti koskaan syönyt. New Yorkilaiset osaa ehdottomasti rapean pohjan paistamisen. Ja vodkakastike pitsassa todellakin toimii.

Again, from East Village, Joe & Pat’s Pizzeria & Restaurant is also in many of the best pizza places in NYC -lists. Place is a more of a cute date night kind of restaurant, compared to Vinnie’s which is a street restaurant. In Joe & Pat’s we definitely ate one of the best pizzas I’ve ever had. New Yorkers really know how to do their crispy crust, and the vodka sauce in a pizza is magic.

Joe & Pat’s NYC

Donuts

 Jaa että syötiinkö me donitseja. Donitsit on varsinkin Demin lemppari-herkku, joten pistäydyttiin luonnollisesti muutamassa kahvilassa maistamassa näitä paikallisia herkkuja.

Oh did we eat some donut. Donuts are especially Demi’s favorite treat, so obviously we had to stop in few stores to taste these local delicacies.

DOUGHNUT PLANT

220 W 23rd St, New York, NY 10011

Ajauduttiin tänne ihan vahingossa, kun käytiin katsomassa Flatiron -rakennusta, ja yllättäen iski pikkunälkä. Ilmeisesti täällä on keksitty muutamia erilaisia donitseja, muun muassa creme brulee -donitsi (joka oli muuten älyttömän hyvä) ja toinen kuvassa näkyvä donitsi, täytetty neliödonitsi.

We ended up here by an accident when we went to check out Flatiron building, and suddenly had the craving for a quick snack (aka donut). Apparently, they have invented few different donuts in this shop, like Crème Brulee donut (that was reeeally good btw) and the other donut from the pic, a filled square donut.

Doughnut Plant

DOUGHNUTTERY

425 West 15th St, Market, New York, NY 10011

Chelsea Marketissa sijaitseva pieni donitsikahvila, jossa maisteltiin meidän silmien edessä valmistettuja tuoreita söpöjä minidonitseja.

In this small donut cafe, located in Chelsea Market, we had some fresh mini donuts that were fried in front of our eyes.

Doughnuttery

THE DONUT PUB

203 W 14th St, New York, NY 10011

Pieni paikallinen, 24/7 auki oleva donitsikauppa, johon törmättiin sattumalta ohi kävellessä, päätettiin napata mukaan cronut, donitsin ja croissantin yhdistelmä. Myöhemmin googlettelemalla paikkaa selvisi, että tää pieni kauppa on monella New Yorkin Parhaat Donitsit -listalla.

A small, local, open 24/7 donut shop, that we run into on the streets and decided to grab a cronut (croissant + donut, makes sense huh), to go. Later I googled the place turns out that this tiny store is on multiple “Best Donut Places in NY” -lists. It’s starting to feel like every restaurant is in one of these lists, right?

The Donut Pub

Other

MERCHANTS RIVER HOUSE

375 South End Avenue Hudson River, Esplanade, New York, NY 10280

Törmättiin yks päivä Facebookissa videoon, jossa listattiin New Yorkin must-try ruokapaikkoja, ja yksi listalla olevista paikoista oli Merchant River House ja heidän Mac N Cheese tötteröt. Eli siis Mac N Cheeseä vohvelitötterössä. Pakkohan tää oli käydä kokeilemassa, ja oli kyllä positiivinen yllätys. Tarkoituksena oli ottaa vain yksi tai maksimissaan kaksi tötteröä, ja jatkaa muualle ihan oikealle illalliselle, mutta valitettavasti ravintola myy kyseistä annosta vain neljän tötterön settinä, joten tästä tuli meille siis ihan riittävä illallinen. Tötteröt tuli kuitenkin neljässä eri maussa; perinteinen, pekoni, buffalo-kana ja tryffelihummeri. Kannattaa siis suunnata tänne isomman porukan kanssa, jos ei ajatellut yksin tai kaksin syödä neljää suhteellisen isoa annosta Mac N Cheeseä.

One day we run in Facebook into a video exploring the must-try food places in New York, and one of the places in video was Merchant River House and their Mac N Cheese in a cone. It’s exactly what It sounds like, mac n cheese in an ice cream cone. We had to go try this, and I was positively surprised! We were planning to get just one or max two cones, and go somewhere else for a real dinner, but unfortunately the restaurant only serves their cones in a set of 4, so this turned out to be a full dinner for us. The cones came in 4 different flavors though; classic, bacon, buffalo chicken and truffle lobster. I would recommend going here with a bigger group, unless you are planning to eat four relatively big servings of mac n cheese by yourself.

Merchants River House

KATZ’S DELICATESSEN

205 E Houston St, New York, NY 10002

New Yorkin vanhin (perustettu vuonna 1888) ja ehkä legendaarisin deli. Ravintola on tunnettu heidän valtavista pastrami-voileivistä, mutta deli on paikallisten suosiossa myös lihakauppana. Ravintola toimii hieman eri tavalla kuin mihin on totuttu:

 1. Sisään astuttaessa saatiin lipuke, joka piti ehdottomasti säilyttää sillä hukkunut lippu maksaa muistaakseni $50.

2. Istumaan saa käydä mihin tahansa missä on tilaa. Ruoat tilataan erilliseltä tiskiltä ja tilatessa ojennat kokille lipukkeen. Me tilattiin yksi klassinen pastrami-leipä (jossa on pelkkää pastramia ja sinappia, luota muhun, se ei tarvitse muuta) ja se oli ihan riittävästi kahdelle hengelle – leivät on valtavia ja suhteellisen hintavia pastrami-lihan takia, yksi leipä voi helposti olla $20-$25

3.  Kokki leikkaa pastramin silmiesi edessä ja asettaa lautasen eteesi. Ilmeisesti tässä kohtaa on sallittavaa maistaa lihaa ja ”hyväksyä” se, ihan kuin viiniä maistaessa.

4. Nappaa ruoat ja suunnista pöytään (jota joku on jäänyt varaamaan, tai etsi vapaa pöytä) ja pidä huolta, että lipuke on edelleen mukana.

5. Ruokailtuasi vie lipuke ”kassalle” jossa maksat tilaamasi ruoat ja pääset ulos ravintolasta. Heille pitää antaa lipuke, vaikka se olisi tyhjä.

New York’s oldest (established in 1888) and maybe the most legendary deli. Katz’s Delicatessen is known from their massive pastrami sandwiches, but locals use it as their butchery too. The restaurant works a little bit differently:

1. When walking in, you’re handed a ticket that you must keep. The lost ticket costs something like $50.

2. You can sit anywhere where you spot a free spot. Food is ordered from a separate counter and when ordering, the chef marks your ticket with the food order. We ordered one classic pastrami sandwich (it’s just pastrami and mustard, and it’s all you need, trust me) and that was totally enough for two people – like said, the sandwiches are massive and not cheap, one sandwich can easily be $20-$25

3. The chef cuts the pastrami in front of you and places it onto the counter. Apparently at this point is ok to taste the meat and “approve” it, like tasting wine.

4. Take your food and head back to the table (that someone is reserving for you, otherwise find a new one) and make sure you still have your ticket.

5. After dining take your ticket to the cashier at the exit and pay yourself out. Even if your ticket is empty, you have to bring it back.

Katz’s Delicatessen

DŌ COOKIE DOUGH CONFECTIONS

550 LaGuardia Pl, New York, NY 10012

DŌ on ensimmäinen konditoria, joka tarjoilee syötävää ja leivottavaa keksitaikinaa sellaisenaan. Heillä on listalla muutamia eri makuja, joista saa valita oman annoksensa. Me otettiin molemmille omat pallot, mutta ei pystytty kaikkea syömään, sillä taikina on super makeaa. Purkkeihin saa onneksi kannet päälle, joten otettiin loput mukaan! Taikina säilyy jääkaapissa pari päivää hyvänä. Makean ystävälle tää on siis täydellinen, vähän erilainen jälkiruokaspotti.

DŌ is a first patisserie, that serves edible and bakeable cookie dough just as it is. They have few different flavors they serve, where you can choose your own serving. We took one flavor for both of us, but couldn’t finish it all, it was just too sweet. Luckily you can get a cover for your cup, so we took rest to go. The dough is good in the fridge for couple of days. For someone with a sweet tooth and the one who’s always licking the spatula after baking, this is nice and a bit different dessert spot.

DŌ Cookie Dough Confections

Yllättävää kyllä, ei lihottu näiden muutaman päivän aikana vaikka toisin voisi luulla! Reissun aikana tuli kyllä helposti käveltyä syödyt kalorit pois. Onko sulla jotain mieleen jääneitä ravintoloita New Yorkista. Alan tehdä jo listaa paikoista, joihin haluan seuraavalla kerralla.

Surprisingly we didn’t gain much weight over this trip! We walked all the eaten calories away though, so that was good. Do you have any restaurant tips for New York? I’m already making a list of restaurants to visit on my next New Yorki trip.

Comments (7)

 • Aron / Ja sitten matkaan…

  January 20, 2019 at 9:38 am

  Ruoka ja New York, siinäpä kaksi suosikkiani. Lukiessa ja kuvia katsellessa tuli heti nälkä. 🙂 Mainitsemistasi paikoista vain Katz’s Deli on tuttu, mutta siellä ollaankin sitten käyty monta kertaa. Tiskiä vastapäätä olevalla seinustalla oleviin pöytiin on muuten pöytiintarjoilu. Ollaan kerran tilattu tiskiltä ja myöhemmillä kerroilla menty tuolla helpommalla tavalla. Pöytää joutuu yleensä hetkisen jonottamaan, mutta itse tilaaminen on pikkuisen simppelimpää, kun voi rauhassa katsoa listaa. Tosin yleensä otamme sen pastramileivän. Ja meille siis riittää yksi jaettuna, mutta aina emme sitä muista. 🙂 Tuolla keksitaikinapaikassa meidän oli tarkoitus käydä edellisellä Nycin matkalla, mutta valitettavasti aika ei riittänyt.

  Harmi tuon uudenvuoden puolesta. Olemme pitkään miettineet uudenvuoden viettoa New Yorkissa. Olisi hauska nähdä se Times Squaren lähtölaskenta ja muu hässäkkä. Väkeä tuolla tietysti on ihan tuhottomasti, mutta kai sen kerran voisi silti kokea. Harmi, että teiltä jäi nämä juhlat väliin. Mutta ainahan New Yorkissa on muutenkin kiva käydä, ja aikaero on hyvä kuitenkin nukkua pois, että mahdollisimman nopeasti pääsee oikeaan rytmiin.

  1. Vilma Elisabet

   January 20, 2019 at 2:22 pm

   Katz’s Deli oli kyllä munkin ehdoton lemppari kaikista paikoista. Tunnelma siellä on niin ihana, jotenkin aito. Uudenvuoden hulinoiden missaaminen harmitti muakin aluksi, mutta me ei oltu edes ajateltu Times Squarelle menemistä, jos siellä haluaa mitään nähdä, pitää sinne kuulemma suunnata jo ajoissa iltapäivällä ja seisoa tönöttää koko päivä siellä ettet menetä paikkaasi. Aikuiset ihmiset kuulemma pukee päälleen vaippoja ettei tarvi edes vessaan lähteä. Joten ei kiitos, me oltaisiin haluttu raketit nähdä esim Brooklyn Bridgellä, mutta eipä se nyt ollut maailman loppu että ne jäi välistä.

 • Paula – Viinilaakson viemää

  January 25, 2019 at 9:07 pm

  Tulipas ihan nälkä tätä lukiessa… tai paremminkin kuvia katsellessa. Mutta täytyy sanoa, että huh huh tuo makaroonipizza… ha ha. Näyttää aikamoiselta. On kyllä kiva aina uudella paikassa vähän kierrellä ja kokeilla kaikkia erikoisuuksia. Nyt varsinkin on kovasti kaikenlaista fuusiota tullut jotka on aika hauskoja, ja mekin ollaan maisteltu niin cronutseja kuin sushiritojakin.

  1. Vilma Elisabet

   January 28, 2019 at 5:55 pm

   Ruokafuusiot on musta ihan mahtavia! Tai tietty joskus nekin menee liian pitkälle, mutta yleisesti ottaen on kiva että ruoalla uskalletaan vähän leikkiä, ei sen tarvii aina olla niin vakavaa.

 • Aino Aloha

  January 26, 2019 at 4:37 am

  No huh mitä ruokakuvia😍varsinkin pizzat ja bagelit saivat veden kielelle! Täytyykin ottaa lista talteen seuraavaa Nycin reissua silmällä pitäen. Vietin elokuusa viikon Nycissä ja oli kyllä varsinaista kulinaristista juhlaa se viikko.

  1. Vilma Elisabet

   January 28, 2019 at 5:54 pm

   Se kyllä on ruokaa rakastavan taivas! Ja on myös tavallaan virkistävää että siellä ei oo tietyntyyppistä perinneruokaa, niinkuin Italiassa tai Ranskassa, vaan kaikkea erilaista löytyy ihan laidasta laitaan!

 • HaiBig

  February 9, 2019 at 7:27 pm

  Hi. I have checked your vilma-elisabet.com and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank high in google.
  But you can fix this issue fast. There is a tool that creates content
  like human, just search in google: miftolo’s tools

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post

Christmas in Winter Wonderland aka Finland

January 9, 2019

Next Post

Bar at Home

January 31, 2019